83ste Kampioenschapsclubmatch van de Nederlandse Schnauzerclub in Wijchen.

Dutch

Ch. Ushanti Bianca of Taita’s Ushabti behaalde 1 Uitmuntend in Veteranenklasse. Ze werd ook beste veteraan en behaalde een RCAC en een ISPU nominatie.
Het verslag van keurmeester, de heer Dick Baars uit Nederland: 8,5 jaar, prima conditie, mooie maat, vierkant, compact, zeer behoorlijk gevormd tevenhoofd. Oren iets hoog en open. Correct gebit, zeer goede hoekingen, correcte rug, staart iets hoog ingeplant. Mooie vacht, vlotte gangen, leuk temperament.

Als een onverwachte, maar mooie verrassing was er ook een pup uit eigen nest aanwezig. Raven of Randi’s Ushabti (JCh. Otis Boanergos Flying Dragon​ X Ch. Merry Christmas of Randi's Ushabti) liep er zonder echte voorbereidingen voor de allereerste keer show. Ze behaalde 2 Zeer Goed in Jeugdklasse en we zijn ongelooflijk fier op haar prestatie. Dank je wel Trude Urlings Exterkate om zo goed voor deze fijne meid te zorgen.
Het verslag van de keurmeester: 11 maand, leuk teefje dat in alles nog erg puppyachtig is. Zou net iets kleiner mogen zijn en ietsje vierkanter. Rastypisch hoofdje qua lengte. Oren worden helaas niet goed gedragen. Correct gebit. Lichaam is momenteel nog erg los, met name in de voorhand. Middelharde beharing. Leuk temperament. Gangwerk momenteel nog onvoldoende vast.

Maar het meest fier waren we vandaag op onze dochter Aube die voor de allereerste keer deelnam aan een officiële FCI Youth Junior Handling wedstrijd en waarbij ze 2e werd op zeven deelnemers in de categorie 11 tot 17 jaar.
Het verslag van de keurmeester, mevrouw Anita Roskam uit Nederland: uitmuntende individuele beweging, uitmuntende beweging in groep, uitmuntende opstelling van de hond, uitmuntende opstelling van de hond; uitmuntende voorstelling van het gebit, zeer goed contact en samenwerking met de hond, uitmuntende kennis en het vermogen om het ras te tonen, uitmuntende algemene deelname. Goed contact met de hond, maar wil wel te veel dwingen in stand. Wel correct gelopen in het juiste tempo.

Een woord van dank aan de mensen van de Nederlandse Schnauzerclub om er zo een aangename dag van te maken.

 

 

Over ons

Wij zijn een kleine, toegewijde en familiale hobbykennel erkend door het F.C.I. en houder van het certificaat voor het fokken van LO.S.H.-honden. Onze honden zijn onze passie en we zijn uitzonderlijk trots op hen.

Lees meer

Kies taal