Dé rassenspeciale in Blegny-Mine

Dutch

De rassenspeciale van de Koninklijke Belgische Schnauzer- en Pincherclub in Blegny-Mine was weer een echte hoogdag voor alle liefhebbers van Schnauzers en Pinchers. Dit was het niet enkel omdat de club dit jaar zijn 70ste verjaardag vierde, maar ook omwille dat al vele edities lang de leukste en meest gemoedelijkste show van het jaar is. Dank u wel Philippe en Claudine Larcin-Dussart en de andere bestuurleden voor de alweer vlekkeloze organisatie van dit feest.

Er waren 100 honden aanwezig, waaronder 9 witte dwergschnauzers die dit jaar werden gekeurd gekeurd door mevrouw Inge Wilmsen uit België. 4 honden uit onze eigen kennel maakten er een familie event van.

Als eerste was Jch. Quasar of Randi’s Ushabti  (eigenaar: Ronny en An Haegemans-Mertens)  aan de beurt. Hij behaalde 2 Uitmuntend met RCAC in Open Klasse. De opmerkingen van de keurmeester: 5 jaar oude reu, zeer mooie maat en type, mannelijk paralel hoofd met iets wat licht oog, schaargebit. Compact lichaam , level top line en licht geronde kroep. Hoekingen in balans, goede bone. Goede ruwe vacht en garnituur. Grijpt niet genoeg uit in een te brede voorgang.

Nadien was het aan de dochter van Quasar en toekomst van onze kennel Valencia of Randi’s Ushabti. Zij behaalde 1 Veel Belovend in Puppy Klasse.  De opmerkingen van de keurmeester: Netjes, 6 maand oude mooie rasvertegenwoordigster. Mooi vrouwelijk hoofdje, donker oog, mooi schaargebit en garnituur. Compact lichaam, hoeking in balans. Reeds ruwe vacht, super temperament, vloeiend gangwerk.

Na de dochter was het aan de moeder, jCh. Habanera de Pichera. Zij behaalde 1 Uitmuntend in Open Klasse. De opmerkingen van de keurmeester: 2 ½ jaar oude teef. Zeer mooie maat. Vrouwelijk hoofdje, zo goed als parallel, donker oog en schaargebit. Zeer compact lichaam, hoeking in balans, afhellende kroep. Topline iets vaster, goede borstontwikkeling. Loopt los in de ellebogen en knieën.

Tenslotte was oma Ch. Merry Christmas of Randi’s Ushabti aan de beurt. Zij behaalde 2 Uitmuntend in Veteranenklasse. De opmerkingen van de keurmeester: 9 jaar oude teef in zeer goede conditie. Vrouwelijk hoofd met licht welvende schedel en donker oog. Bovenbelijning niet echt strak en wat lang in de lende. Dipje achter de schouder. Hoekingen in Balans, ruwe vacht. Loopt zeer vlot.

Na de keuringen was het tijd voor de festiviteiten, waarbij we op een heerlijke chocoladetaart en bubbels werden. Nadien kwamen de erekeuringen. Het wordt stilaan een traditie, maar ook dit jaar mocht Aube en Audric de keurmeesters voorstellen.

Merry mocht in naam van haar mama Ch. Ushanti Bianca of Taita’s Ushabti de trofee in ontvangst nemen als beste veteraan van de club in 2019.

Net zoals alle aanwezige babies en puppies kreeg Valencia of Randi’s Ushabti een mooi aandenken aan de show. Nadien werd ze door keurmeester Danilo Furlani uit Zwitserland als 3e Beste Puppy in Show verkozen.

Als slot namen 3 generaties Schnauzers of Randi’s Ushabti aan de erekeuring voor beste groep. Ze werden niet geselecteerd voor het podium, maar het was toch ongelooflijk leuk om deze 3 honden in de erering te kunnen voorstellen.

Wij kunnen al niet wachten op een de editie van 2023 ….

Over ons

Wij zijn een kleine, toegewijde en familiale hobbykennel erkend door het F.C.I. en houder van het certificaat voor het fokken van LO.S.H.-honden. Onze honden zijn onze passie en we zijn uitzonderlijk trots op hen.

Lees meer

Kies taal