Een 10e nest "of Randi's Ushabti" op komst

Dutch

Het tiende nestje van “of Randi’s Ushabti” wordt niet zomaar een nestje, maar een combinatie die voor het eerst in België zal gebeuren. Onze kampioenenteef Merry Christmas of Randi’s Ushabti is namelijk gedekt een prachtige Oekraïense zwart/zilver reu die in Duitsland woont en die zelf afkomstig is uit een witte moeder en een zwarte vader. 

Sinds september 2017 mag men in België, met toestemming van Sint-Hubertus en het FCI, schnauzers van verschillende kleuren kruisen. Op die manier vergroot men de genenpoel aanzienlijk, met minder kans op erfelijke ziektes tot gevolg. Indien men dit verstandig doet geeft dit bovendien enorme opportuniteiten naar rasverbetering toe. Voor de witte dwergschnauzers biedt dit in de eerste plaats de mogelijkheid om hun pigmentatie te vergroten, iets waarvoor ik in het verleden altijd een beroep diende te doen op buitenlandse bloedlijnen. Maar het geeft mij ook de mogelijkheid om hopelijk enkele nieuwe sterke eigenschappen toe te voegen aan mijn bloedlijn.

Nu, wat kan men verwachten uit de combinatie van die zwart/zilver reu met Merry? Sowieso kan het bijna niet anders dat het gezonde en mooie pups zullen worden. Maar welke kleur zullen ze hebben? Ik verwacht vooral witte en zwart/zilver pups, maar in se is een peper&zout of een zwarte ook niet onmogelijk. Het zal hoe dan ook één van de 4 officiële kleuren zijn. Zwart/wit gevlekte schnauzers is in deze context genetisch onmogelijk.  Vorig jaar heeft Jeugdkampioen Otis Boanergos Flying Dragon al eens met succes een witte teef gedekt en toen zijn er 8 pups geboren: 2 witte teven, 3 witte reuen, 2 zwart/zilver teven en 1 peper&zout teef.

Voor alle duidelijkheid, deze combinatie is goedgekeurd door de KMSH en de pups zullen dus ook een officiële stamboom bezitten waarop hun uniek DNA-profiel zal vermeld staan. En zoals alle nestjes bij “of Randi’s Ushabti” zullen beide ouders voorafgaandelijk een uitgebreide oogtest ondergaan. Wij fokken namelijk enkel met honden die CEA, RD, PHT, PHPV, PRA en cataract-vrij zijn..

Als alles goed gaat, zullen de pups begin november geboren worden om dan zo’n 8 weken later,  begin januari 2019 het ouderlijk nest te verlaten. Pups die naar het buitenland verhuizen, moeten in overeenstemming met de Europese wetgeving, tot half februari bij ons blijven om op die manier te kunnen worden ingeënt tegen hondsdolheid.

De pupjes worden bij ons in huis geboren en blijven tot hun vertrek midden in ons gezin. Zodoende kunnen wij voor een goede socialisatie zorgen in de eerste en belangrijkste levensfase van onze hondjes. Samen met onze kinderen spelen we veel met de pupjes en maken hen gewend aan allerlei huishoudtoestellen zoals een stofzuiger, wasmachine, …. Vanaf 4 weken maken ze kleine uitstapjes naar buiten in onze tuin en daar leren ze ook meteen andere prikkels en geluiden kennen. later nemen we de pupjes ook mee om een ritje te maken in de wagen.

Mocht u interesse hebben om samen met ons dit ongelooflijke avontuur aan te gaan, laat het dan gerust weten.

Over ons

Wij zijn een kleine, toegewijde en familiale hobbykennel erkend door het F.C.I. en houder van het certificaat voor het fokken van LO.S.H.-honden. Onze honden zijn onze passie en we zijn uitzonderlijk trots op hen.

Lees meer

Kies taal