Nog meer mooie testresultaten voor Merry Christmas of Randi's Ushabti

Dutch

Met de bedoeling om zo verantwoord mogelijk te fokken hebben we enkele weken geleden besloten om Merry genetisch en klinisch te laten testen. De uitslagen van de DNA test voor MAC en van de klinische ECVO- oogtestten hebben jullie hieronder reeds kunnen lezen, maar nu zijn ook de resultaten van twee andere DNA-testen bekend. We zijn dan ook heel blij dat Merry geen drager is van het gen dat PRA-B veroozaakt en ook niet van dat welke Myotonia Congenita met zich meebrengt.

PRA B? Progressieve retinale aorta’s (PRA’s) vormen een grote groep van erfelijke ziekten die een belangrijke oorzaak van blindheid bij meerdere hondenrassen zijn. En hoewel de B variant niet de enige vorm is die schnauzers treft is het wel een heel belangrijke risicofactor. De laatste jaren is nameliijk bekend geworden dat er zijn er steeds meer dwergschnauzers drager zijn van een gen die PRA-B veroorzaakt.

Meer info over PRA-B bij dwergschnauzers: https://schnauzervereniging.nl/b-pra-dwergschnauzer-dna-test/ 

Myotonia Congenita? Myotonia Congenita is een erfelijke spierziekte die bij dwergschnauzers kan voorkomen. De ziekte wordt veroorzaakt door een genmutatie die de functie van de chloride kanalen beïnvloedt, ofwel de hoeveelheid chloride wordt verminderd.  

Meer info over Myotonia Congenita bij dwergschnauzers: https://schnauzervereniging.nl/b-pra-dwergschnauzer-dna-test/ 

Over ons

Wij zijn een kleine, toegewijde en familiale hobbykennel erkend door het F.C.I. en houder van het certificaat voor het fokken van LO.S.H.-honden. Onze honden zijn onze passie en we zijn uitzonderlijk trots op hen.

Lees meer

Kies taal