Of Randi's Ushabti

Arnaud

Het begon allemaal toen ik zo'n 14 jaar oud was, ik werd voor het eerst verliefd op een schnauzer, meer bepaald op een Riesenschnauzer peper&zout. Toch duurde het nog bijna 9 jaar eer ik mijn eerste schnauzer adopteerde,  Xtazy of Taita’s Ushabti. Geen Riesenschnauzer, maar een Middenslag Schnauzer peper&zout. Met haar nam ik met succes mijn eerste stappen in de wereld van de nationale en internationale hondententoonstellingen en in 2001 werd Xtazy Belgisch Kampioen.
Datzelfde jaar kwam de kennelnaam “of Randi’s Ushabti” er, naar analogie met de kennel “of Taita’s Ushabti” van Werner en Christel Stamm-Behets. Toen Christel naar Duitsland verhuisde schonk ze mij deze prachtige kennelnaam die ik tot op de dag van vandaag met veel trots en erkenning draag. 

Over de jaren heen intrigeerde de witte dwergschnauzers mij steeds meer. In België was deze variant toen nog onbekend en vaak ook nog wat onbemind, maar in het buitenland doken er steeds vaker witte dwergen op van een extreem hoge kwaliteit. De passie voor deze witte dwergschnauzers heeft er mij toe geleid te kweken met de beste mogelijke ouderdieren in een bescheiden poging om iets bij te kunnen brengen aan de verbetering van het ras. Ondertussen ben ik geëvolueerd naar een kleine, toegewijde en familiale hobbykennel erkend door het F.C.I. Ik ben ook houder van het certificaat voor het fokken van LO.S.H.-honden. Onze honden zijn onze passie en we zijn uitzonderlijk trots op hen allemaal. Al onze honden hebben een liefdevol en speels temperament, ze leven binnenhuis met ons als één familie.

Randi

Kampioen Randi Het Rittzenbroek was de eerste schnauzer van Christel. Ze is geboren op 7 februari 1993, kwam bij ons wonen op kerstavond in 1998 en overleed spijtig genoeg op 30 december 2004. Ze heeft vele wedstrijden gewonnen en werd dan ook bekroond tot Belgisch, Luxemburgs en Internationaal kampioen.
Ook werd ze 2 maal mama, van in totaal 18 pups. Een dochter van haar, Belgisch Kampioen Xtazy of Taita’s Ushabti (04/03/1998 - 22/12/2009), heeft net als haar moeder jarenlang voor vreugde gezorgd in ons midden. We missen hen beiden nog dagelijks.

In the spirit of Ushabti

Een Ushabti is een beeldje dat de overleden Pharao in het Oude Egypte meenam in zijn graf om het werk in het dodenrijk voor hem te verrichten. Wellicht is dit een vervanging van het gebruik om dienaren, bij de dood van de koning, te offeren en in de nabijheid van de koning te begraven in de vroegste geschiedenis van Egypte.
Het woord 'Ushabti' betekent 'antwoorder', namelijk als de overledene werd geroepen zijn leven te evalueren voor de rechters van de onderwereld, dan moest het grafbeeldje als vriend en als verdediger antwoorden.
Niet toevallig zijn vriendschap en opkomen voor zijn baasje typische eigenschappen van een Schnauzer. Wetende dat Randi bovendien een zeer sterk gevoel van rechtvaardigheid en loyaliteit had, trachten wij al onze Schnauzers in diezelfde geest van Randi’s Ushabti op te voeden.

Dutch

Over ons

Wij zijn een kleine, toegewijde en familiale hobbykennel erkend door het F.C.I. en houder van het certificaat voor het fokken van LO.S.H.-honden. Onze honden zijn onze passie en we zijn uitzonderlijk trots op hen.

Lees meer