Gezonde pups: meten is weten

Dutch

Goed nieuws vanuit de Faculteit Dierengeneeskunde van de Universiteit Gent. Alle pups van ons R-nestje zijn vandaag getest en vrij bevonden van levershunt.(portosystemische shunt of PPS).

Portosystemische shunt is een aandoening van de lever waarbij het bloed niet volgens de normale route door de lever stroomt. Normaliter stroomt bloed van het maag-darmkanaal via de lever naar het hart. In geval van een portosystemische shunt wordt het bloed via een ander bloedvat (shunt) langs de lever geleid. Hierdoor blijven giftige (afval)stoffen in het bloed achter en kunnen niet door de lever eruit gehaald worden. Bovendien ontvangt de lever zelf onvoldoende voedingsstoffen en blijft daardoor achter in ontwikkeling en functie. Verschijnselen ten gevolge van de portosystemische shunt ontstaan vaak pas na enkele maanden tot jaren. Er is sprake van sloomheid, snel vermoeid zijn, vermagering, veel drinken, verminderde eetlust en braken. Door het ophopen van giftige stoffen in het bloed kunnen aanvallen van epilepsie optreden.

Meer informatie over levershunt bij honden vind u hier: http://www.causus.be/uitleg-per-soort-dier/honden/gastro-intestinale-pro...

 

 

 

 

 

Over ons

Wij zijn een kleine, toegewijde en familiale hobbykennel erkend door het F.C.I. en houder van het certificaat voor het fokken van LO.S.H.-honden. Onze honden zijn onze passie en we zijn uitzonderlijk trots op hen.

Lees meer

Kies taal